HAVTORN MAZARINKAGE

Du skal bruge: 

  • 130 g marcipan
  • 130 g sukker
  • 130 g blød smør
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 65 g hvedemel eller glutenfrit mel
  • 3/4 dl 100% havtornsaft
  • 1 nip salt
  • Flormelis, lidt mere end havtornsaft og eventuelt hakkede pistacienødder til pynt.

Sådan gør du:

  1. Riv marcipanen groft og rør den sammen med sukker og smør den til en ensartet blød masse. 
  2. Pisk æggene et ad gangen , til dejen er lys og luftig. 
  3. Vend mel og salt i dejen sammen med havtornsaften
  4. Kagen bages i en smurt bageform, ca 18 cm i diameter. Læg bagepapir i bunden og smør siderne grundigt.
  5. Bagetid: ca. 30-40 min ved 180 grader celcius. 
  6. Lad kagen køle helt af på en rist og pynt med glassur og lidt hakkede pistacienødder. 

Noter:

Glassuren laves med flormelis og 100% havtornsaft.