HAVTORN SNITER MED LAKRIDSMARENGS

 

Det du skal bruge:

Til bund:

  • 75 g mandelmel
  • 150 g hvedemel el. glutenfrit mel
  • 125 g koldt smør 
  • 50 g sukker
  • 2 spsk koldt vand
  • 1 knivspids salt

Til creme:

  • 1.75 dl. 100% havtornsaft
  • 4 æg
  • 270 g sukker
  • 4 spsk hvedemel el. glutenfrit mel
  • 70 g smeltet smør

Til marengs:

  • 2 stk. æggehvide
  • 100 g sukker
  • 1 tsk fint lakridspulver (gerne Bülow)

 

Fremgangsmåde:

Bund:

Kom mel, hvede eller glutenfrit, sukker, mandelmel og salt i en skål. 

Skær det kolde smør ud i små stykker og smulder det ud i melet, ind til det ligner revet parmasanost. 

Sæt den på køl i 30 minutter.

Pres dejen ud i en form foret med bagepapir (ca. 20x30 cm). Dejen skal have en jævn tykkelse.

Bag den ved 180 grader i ca. 23 minutter til den er let gylden.

Ovnen skrues nu ned til 160 grader. 

 

Creme:

Sukker, æg, havtornsaft og mel røres sammen til en jævn masse.

Herefter røres det afkølede, smeltede smør i, til det hele er jævnt.

Hæld havtorncremen over kagebunden og sæt den midt i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter, hold øje med den, den skal  ikke blive brun, men heller ikke være flydende.

Lad den køle lidt af i formen, inden den trækkes over på en rist og lad den blive helt kold.

 

Marengs:

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker blandet med lakridspulver og pisk til det hele er jævnt, sejt og glat. 

Skær kanterne af kagen og dem dem til smagsprøver eller kaffen dagen efter. 

Skær kagen i aflange snitter og pynt med marengs, som brændes med en lille gasbrænder.