MARCIPANTÆRTER MED HAVTORNCREME

Disse små tærter med sprød bund, saftig marcipan og syrlig havtorncreme er fuldstændig uimodståelige og det er vores nye favoritkager
 
Til 8 små tærter eller dobbelt portion til én stor tærte.

 

Det du skal bruge

Tærtebund:
140g hvedemel eller Jyttemel
60g flormelis
125g koldt smør
1 æg
 
Marcipanfyld:
120g blødt smør
100g sukker
100g kold marcipan
1 æg
1 spsk kartoffelmel
2 spsk 100% havtornsaft
 
Havtorncreme:
½ vaniljestang
1 æg
75g sukker
¾ dl mælk
½ dl 100% havtornsaft
10g maizenamel
 
Flødeskum til cremen:
1 dl piskefløde
 
Note:
De små tærter kan fint laves dagen før og det samme med havtorncremen, men de skal ikke samles før de serveres.


Sådan gør du:


Tærtedej:
Bland mel og flormelis
Skær det kolde smør i skiver og ælt det sammen med melet, til det hele er jævnt.
Tilsæt æg og saml dejen hurtigt.
Læg den i køleskabet min. ½ time.
Smør de små tærteforme med smør.
Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse og læg den i formene.
Tænd ovnen på 180 grader.
 
Marcipanfyld:
Mix alle ingredienser godt sammen med en gaffel og fyld det så i tærterne.
De skal ikke fyldes helt og ikke med top, da det bobler lidt op under bagningen.
Tærterne bages midt i ovnen i ca. 25 min eller til de er gyldne.
 
Havtorncreme:
Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker.
Pisk vanilje, sukker, maizena, mælk og æg sammen.
Varm havtornsaften i en gryde og tilsæt æggeblandingen, mens du hele tiden pisker.
Når cremen tykner, hældes den i en skål og der lægges film direkte på cremen, for at undgå kondens. Stil den til køl i min. 3 timer.
 
Flødeskum:
Pisk fløden til en blød skum og bland med den afkølede havtorncreme.
Rør det godt sammen med en gaffel, til det er en jævn og blød masse.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort